Dobrodošli na strani
Boli MeNe


Dobrodošli na strani
Boli MeNe

Boli MeNe je projekt, namenjen osebam s fibromialgijo in vsem, ki bi želeli izvedeti več o tem pogosto prezrtem sindromu!Fibromialgija

Fibromialgija je mišično-skeletni bolečinski sindrom, za katerega je značilna kronično razširjena bolečina, katere intenzivnost in lokacija se spreminjata iz dneva v dan. Poleg bolečine pa jo spremljajo tudi utrujenost, motnje spomina in drugi simptomi.


preberi večVprašalniki

Za vas smo pripravili Vprašalnik težav zaradi fibromialgije (FIQR), ki vam lahko pomaga pri spremljanju vaših simptomov, v kolikor imate diagnosticirano fibromialgijo. V primeru, da nimate postavljene diagnoze, pri sebi pa opažate simptome, ki sovpadajo s simptomi fibromialgije, si lahko pri njihovem pojasnjevanju pomagate z Indeksom razširjene bolečine (WPI) in Lestvico resnosti simptomov (SSS).


preberi večFibrotelovadba

Ste vedeli, da je zmerna telesna aktivnost povezana z izboljšanjem simptomov fibromialgije? Za vas sta študentki fizioterapije in aplikativne kineziologije v sodelovanju z delovnim mentorjem pripravili koristne napotke in posnetke fibrovaj, ki so namenjene prav osebam s fibromialgijo.


preberi večKdo smo?

Ekipo sestavljamo trije pedagoški mentorji, dva delovna mentorja in osem študentov različnih smeri. Sindrom fibromialgije obravnavamo celostno in multidisciplinarno ter se trudimo bolnikom predati uporabna strokovna spoznanja, ki jim lahko pomagajo pri spoprijemanju z bolečino in drugimi pridruženimi simptomi. Hkrati želimo z našim delovanjem povečati ozaveščenost širše javnosti.


preberi večFibropovezave

Tekom projekta smo o fibromialgiji govorili v jutranji oddaji Dobro jutro in večerno pogovorni oddaji Zvezdana. V obeh oddajah je kot osrednja gostja nastopila članica in ustanoviteljica projekta Anja Klepac. Spregovorila je o lastni izkušnji življenja s kronično bolečino, utrujenostjo in ostalimi simptomi fibromialgije ter javnost ozaveščala o tem prevečkrat prezrtem sindromu.


preberi več

Osebe s fibromialgijo smo povprašali, kako one doživljajo simptome fibromialgije.